О нама

Центар за хипербаричну медицину „БарО2Мед“ са сједиштем у ЈЗУ Болница Требиње опремљен је по највишим европским стандардима за пружање врхунске услуге из области ове гране медицине. Услуге ХБО терапије омогућене су свим пацијентима индикованим за ову врсту терапије, спортистима и свима који желе да побољшају своје здравствено стање. Обзиром да је закључен Уговор о пословно-техничкој сарадњи између ЈЗУ Болница Требиње и ХБО центра „БарО2Мед“ омогућено је пружање ХБО терапија свим здравственим осигураницима Републике Српске уз упутницу доктора спец. породичне медицине.

Centar za hiperbaričnu medicinu Baromed JZU Bolnica Trebinje

  • Стручни тим ХБО центра „БарО2Мед“ чине доктор специјалиста поморске и хипербаричне медицине, доктори специјалисти различитих грана медицине, медицински техничари-сестре са доедукацијом из области баромедицине. Њихов рад, координација и сарадња су гаранција високо стручног спровођења ХБО терапије. Прије спровођења циклуса ХБО терапија сваки пацијент са припремљеном медицинском документацијом буде прегледан од стране доктора специјалисте у циљу процјене и припреме за ХБО терапију. Након евентуалних додатних медицинских претрага доктор доноси одлуке везане за протокол лијечења и одговоран је за спровођење ХБО терапије. Прије почетка сваке терапије једног ХБО циклуса пацијенту се мјере основи параметри: крвни притисак, пулс, сатурација, глукоза и други параметри зависно од стања пацијента. Код пацијената са ранама обавља се редовно превијање и обрада рана као и процјена о потреби укључивања додатних лијекова или мишљења доктора одговарајуће специјалности. Пацијент у ХБО центру „БарО2Мед“ никада није препуштен сам себи. Током терапије увијек о њему води рачуна цијели тим.
  • Пацијентима се у атмосфери чистог 100% молекуларног кисеоника под терапијским притиском већим од атмосферског пружа ХБО терапија у специјалним уређајима, хипербаричним коморама. У баросали центра „БарО2Мед“ инсталиране су двије једномјесне кисеоничке хипербаричне коморе. Свака је опремљена најсавременијим компјутеризованим пултом као и пултом за мануелно управљање комором. Поред аудио-визуелног контакта са пацијентом у комори обезбијеђен је и медицински мониторинг, праћење клиничког стања пацијента током трајања ХБО терапије. Опредјељење за једномјесне хипербаричне коморе засновано је на индивидуалном приступу лијечења. Континуираним праћењем најновијих научних сазнања у области хипербаричне медицине и њиховом имплементацијом у свакодневом раду центар „БарО2мед“ постиже одличне резултате у лијечењу широког спектра болести индикованих за ову врсту терапије.
  • Детаљније информације о лиjечењу кисеоником погледајте овдје...